Wanneer het probleem duidelijk is maar de oorzaak onbekend

HomeVoor wieMoeders

Moeders

Niet alleen baby’s maar ook zwangere vrouwen kunnen baat hebben bij CranioSacraal Therapie.

Prenataal

Tijdens de zwangerschap ontstaat, mede door hormonale veranderingen, een hogere spanning op het bekken, de onderrug, het diafragma en de ligamenten wat een verstoring kan geven van het CranioSacraal systeem. Ook de emotionele status van de zwangere vrouw verandert waardoor er aanpassingsproblemen kunnen ontstaan. Er kan gewerkt worden op de zenuwen die invloed hebben op het perineum, de baarmoederhals en het bekken waardoor er een ontspanning ontstaat.

Bekken- en lage rugpijnen en ochtendmisselijkheid  worden efficiënt behandeld. Verder ondersteunt de therapie het algemeen energie-niveau. Spanningen en beperkingen worden gereduceerd. Deze positieve effecten hebben een directe invloed op de foetus.

Postnataal en borstvoeding

Het is belangrijk om de moeder ook na de bevalling te behandelen. Postnataal kunnen de grote veranderingen van de baarmoeder een invloed hebben op de hypofyse die verantwoordelijk is voor o.a. twee primaire hormonen zoals groeihormoon en prolactine, wat invloed kan hebben op de emotionele toestand van de moeder en de melkproductie.

In de postnatale periode heeft de kersverse moeder  dikwijls ook emotionele ondersteuning nodig, vooral indien de bevalling moeilijk verlopen is, hechtings- en borstvoedingsproblemen kunnen voorkomen. Een behandeling brengt terug evenwicht in dit systeem en schept ruimte.