Wanneer het probleem duidelijk is maar de oorzaak onbekend

HomeDe TherapieEen Sessie

Een Sessie

De cliënt ligt (volledig gekleed) op de tafel terwijl de therapeut het Cranio-Sacraal ritme waarneemt met de handen. Door precies en zacht de handen te plaatsen op de schedel of op om het even welk deel van het Cranio-Sacraal systeem, kan een ervaren therapeut het ritme en blokkades met de handen waarnemen.

Via subtiele mobilisaties gaat de therapeut het heersende onevenwicht binnen het systeem corrigeren. Het succes van de therapie is niet alleen afhankelijk van de kunde van de therapeut, maar evenzeer van de toewijding en gevoeligheid. Het is immers een intense behandeling, ook al is ze in wezen zacht.

Een behandeling verloopt volgens een onderzoeks- en behandelprotocol maar het verloop is onvoorspelbaar. De CranioSacraal therapeut volgt het lichaam en het CranioSacraal systeem met zachte technieken. De therapeut voelt het ritme, begeleidt het om terug in balans te komen, staat stil en luistert bij fysische of emotionele blokkades. Zo krijgt het lichaam de kans om te reageren en kan er bewustwording plaatsvinden.

CranioSacraal therapie is een non-invasieve, respectvolle en holistische manier van behandelen die het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert.

Deze belevenis wordt als zeer ontspannend ervaren door de cliënt. De duur van een sessie varieert tussen 45 minuten en 1 uur.