Wanneer het probleem duidelijk is maar de oorzaak onbekend

HomeDe TherapieBachbloesems

Bachbloesems

Bachbloesemremedies kunnen een goede aanvulling en ondersteuning bieden bij Cranio-Sacraal therapie. Ze werken in op de emotionele toestand van de mens en daar wordt tijdens de Cranio-Sacraal therapie ook ruim aandacht aan besteed. Ze ondersteunen de holistische benadering van de Cranio-Sacraal therapie.

Tijdens de Cranio-Sacraal therapie kan desgewenst nagegaan worden welke combinatie van bloesems op dit ogenblik het meest aangewezen is.

 

Wat zijn Bachbloesems?

Dr E. Bach was een Engelse arts, homeopaat en bacterioloog. Rond 1930 ontwikkelde hij de bloesemremedies. Hij ontwikkelde een systeem van 38 bloesemremedies, voornamelijk bereid uit de bloesems van planten, bomen en struiken. Er zijn 38 verschillende remedies voor specifieke emoties en gemoedstoestanden. De 39ste, de Rescue Remedy, is een samenstelling van 5 remedies voor gebruik in noodgevallen.

De remedies kunnen op zich gebruikt worden of zijn zeer doeltreffend als ondersteuning van andere behandelingswijzen. Ze zijn volkomen veilig, hebben geen ongewenste bijwerkingen en zijn niet verslavend. Ze kunnen gebruikt worden door mensen van alle leeftijden, ook door aanstaande moeders, baby’s, kinderen en volwassenen.

 

Bachbloesems tijdens de zwangerschap

Het gebruik van Bachbloesems kan zinvol zijn als de moeder zich regelmatig moe of lusteloos voelt. Ze kunnen gebruikt worden als de moeder ongeduldig of angstig wordt voor de bevalling, als ze tegen de bevalling opziet of snel geïrriteerd raakt.

 

Bachbloesems na de geboorte

Na de geboorte kunnen Bachbloesems bijdragen tot het loslaten van emoties, bij het gevoel van depressiviteit of teleurstelling of bij het wennen aan de nieuwe moederrol.

 

Bachbloesems voor baby’s en kinderen

Kinderen en baby’s beleven veel emoties en maken periodes van stress en verdriet mee. Na de geboorte kunnen Bachbloesremedies bijzonder heilzaal zijn om de ervaring van de geboorte en de veranderingen te helpen in evenwicht te brengen. Tijdens de kinderjaren zijn er situaties waarvoor bepaalde remedies heel effectief zijn gebleken zoals bijvoorbeeld bij kinderen die constant aandacht opeisen, kinderen die geneigd zijn tot dagdromen, verlegen, nerveuze en timide kinderen, kinderen die jaloers zijn of heimwee hebben.

Aandacht voor deze emoties in de kinderjaren helpt bij het gezond en gelukkig opgroeien van kinderen.

 

Bachbloesems bij volwassenen

Bachbloesems kunnen gebruikt worden bij acute en chronische gemoedstoestanden. Ze bieden ondersteuning bij o.a. depressieve gevoelens, angst, onzekerheid, eenzaamheid, overbezorgdheid, overgevoeligheid, onvoldoende interesse in het hier en nu,…
Ze kunnen ook preventief gebruikt worden in tijden van grote zorgen en stress en zijn behulpzaam voor velen die zich algemeen vermoeid en ongezond voelen zonder dat daar een specifieke medische diagnose voor te vinden is.